Julgodis och bakning

En högtid jag bara älskar, det är julen och nu är det ju inte långt kvar till julafton. Jag brukar se till att baka en hel del inför denna dagen samt göra en massa julgodis. Just godis runt jul är populärt, många företag ger sina anställa reklamgodis med mera. Det är ju trevligt. Minst lika trevligt är att göra det på egen hand med. Jag brukar satsa på att göra flera sorters kakor samt flera sorters godisar. Självklart är det pepparkakor, lussebullar, knäck och ischoklad som jag gör, men även en massa annat gott. En favorit jag gör, som många annars köper, det är Mozartkulor. Ska dela med mig av ett recept på dessa så att även ni kan göra sådana hemma om ni vill.

Mozartkulor

Ingredienser
20 st
200 g marsipan eller mandelmassa
100 g nougat
100 g mörk bakchoklad

Gör så här
Skär eller dela marsipanen och nougaten i vardera 20 bitar (för 20 st bollar). Rulla bitarna till bollar.
Platta ut marsipanen och lägg en bit nougat i mitten och omslut den med marsipanen. Rulla till en jämn boll.
Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i ett vattenbad. Rör i chokladen så att den inte blir för varm (vattenbad: Sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och låt chokladen smälta. Obs, se till att ingen vattenånga kommer i chokladen).
Doppa marsipankulorna i chokladen. Ta hjälp av två gafflar. Lägg dem på ett galler eller bakplåtspapper för att stelna.

 

14 Dec 2019