Baka med barnen

Att hitta på saker att göra tillsammans med barnen är inte alla som har fantasi nog att göra. Då kan man kika på Vips familjeblogg, eller leta efter aktiviteter på nätet. Något som aldrig slår fel, det är att baka tillsammans. Det tycker de allra flesta barn om att göra och det är inte fel att introducera in dem till köket så att de lär sig redan i tidig ålder. De flesta barn älskar att hjälpa till i köket med att vispa, kavla, strössla och så provsmaka smeten eller degen förstås!

Smarta tips när ni ska baka tillsammans

Barn tycker det är roligt att baka så låt dem vara med och ta ansvar. Låt dem vara delaktiga i hela bakningsprocessen, från att plocka fram ingredienserna och verktygen, till att städa upp efter sig.

Berätta hur man bakar brödet/bullarna. Om barnen känner till grundingredienserna kan de sedan få bestämma själva vad de vill tillsätta som exempelvis russin, solrosfrön eller liknande.

Avsätt bra med tid för att baka med barnen så att ni slipper stressa. Stress gör inga bra kakor!

Det är lättare för barn att baka med torrjäst som blandas med mjöl och vatten.

Låt barnen vara med och bestämma vad det är ni ska baka tillsammans. Lär ut recepten men experimentera gärna!

Sedan, se till att ha kul! Går nåt fel, strunta i det, det kan bli bra ändå! En kaka vi bakade tillsammans en gång, blev fel grader på i ugnen, men efter lite länge tid så smakade det fint ändå!

 

2 Mar 2018