Popcorn kan ju vara grymt goda att äta som de är, men det går även att göra en massa med dem. Bland annat kan man smaksätta dem på olika sätt så väl som det går att ha dem i bakverk av olika slag. Du måste inte poppa dem själv heller, utan du kan satsa på att köpa färdigpoppade popcorn.
Choklad tillsammans med salta popcorn är så gott tillsammans. Så här gör du dessa:
Ingredienser:
1. Ta fram dina fördigpoppade popcorn
2. Smält den mörka chokladen i mikron eller över vattenbad. Häll den över popcornen och rör om.
3. Häll upp popcornen på en plåt med bakplåtspapper och strö lite flingsalt över dem.
4. Låt popcornen svalna och stelna i rumstemperatur i ungefär 1 timme.
Självklart kan man även baka kakor och då ha popcorn i dessa. Även här är det gott med kombon sött och salt. Så här gör du:
Kakor (ca 60 st)
Sätt ugnen på 190 grader.
Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en bunke. Vispa ihop smör, socker, brun farin och vaniljextrakt till en krämig massa i en annan bunke. Vispa ner äggen. Tillsätt mjölblandningen i omgångar och blanda till sist i choklad och popcorn. Skeda upp degen i matskedsstora bollar på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen i mellan 9-11 min eller tills kakorna har fått en gyllenbrun kant. Låt kakorna svalna något på plåten i 2 min innan de förs över till galler för att svalna helt.