Bästa brunchställena på Södermalm

Något jag älskar att äta, det är brunch. Det är ju så att säga frukost och lunch i ett! När jag är i Stockholm, så beger jag mig gärna till Södermalm, för där finns det en massa bra ställen som serverar brunch. Det finns en massa mer i denna stadsdel, sevärdheter, elektriker Södermalm, bra restauranger, barer, nattklubbar med mera. Men, idag är det fokus på ställen med brunch. Tänkte tipsa er om ett par bra matställen att gå på!

Bra ställen med brunch på Södermalm

Ett ställe där det går att äta brunch, hela dagen lång, det är Greeeasy Spoon. Detta ställe ligger på Tjärhovsgatan 19. Här kan man njuta av goda saker som en full english breakfast eller eggs benedict eller nyttigare alternativ som chiapudding och frukt.

Ett annat bra ställe att njuta av brunch på helgen, det är Nytorget 6, som ligger på just den adressen. De har en helgmatsedel indelat i smårätter och vanliga rätter. Det går äta allt från fattiga ridddare till hamburgare.

På Skånegatan 81 finns Kaferang, som har en massa gott i form av amerikanska pannkakor, pulled beef, kontinentala mackor och mycket mer.

På Bread and Wine, som ligger på Stadsgårdshamnen 22, där kan man njuta av säsongsanpassade rätter hela dagen, både i mindre och större format. Här hittar du bland annat vegetariska rätter med internationella influenser.

Så är du i Stockholm och vill njuta av en brunch, testa gärna något av dessa ställen!

18 Oct 2021