Det där med fönster

Jag har nyss köpt mig ett litet hus, en sommarstuga, på landet. Tänkte det ska vara min tillflyktsort under sommaren. Dock är det i renoveringsbehov. Ska göra en del saker själv och anlita hantverkare till annat. Inser att en av sakerna är att byta fönster på stugan. De som finns nu är slitna och dessvärre så illa att de inte går att renovera. Det blir istället att byta fönster helt och hållet. Frågan är bara vad ska man ha för fönster? Det verkar ju finnas hur många olika sorters fönster som helst!

Köpa nya fönster

Har kikat en del på nätet och ser att det finns fönster som är underhållsfria, miljövänliga, energisnåla, självputsande, designerfönster, moderna fönster, klassiska fönster och så vidare. Hur ska man kunna välja? Underhållsfria fönster låter dock som en bra grej. Det gör ju att man slipper göra nåt vid dem. Eller ja, nästan i alla fall. Såg att dessa typer av fönster finns hos Westcoast Windows. Det är inte så att dessa fönster är helt underhållsfria som sagt, men de är konstruerade så att man inte kommer att behöva måla, skrapa eller renovera på bra länge och det låter som att det skulle fungera för mig.

Övrig renovering

Ja, vad mer ska göra i stugan, ja det mesta kan man säga. Det är långt från redo att flyttas in i om man säger så. Det är lite både inne och ute. Men ska ta lite i taget och så blir det nog klart till nästa sommar!

 

18 Jan 2018