Gott att äta i skidbacken

Jag älskar att åka på skidsemester och det gör jag gärna under vinterhalvåret. En skidsemester kan vara en skidort i Sverige eller i Alperna, det är olika varje gång. Sen har vi bra skidåkning inte långt från där jag bor. Åker gärna både utför och längdskidåkning. När vi åker ut här hemma, så tar jag gärna med mig saker att äta och dricka. Ibland enkelt med ostsmörgås och varm choklad, ibland lite mer avancerat. Det beror på hur länge vi ska vara ute.

Tänkte dela med mig av bra tips på saker att ha med att äta när man ska ka skidor.

Packa matsäck


Saltade jordnötter med torkad frukt och bär är enkelt att ta med och ger bra med fett, protein, salt och kolhydrater.

En soppa att ta med i en termos är smart det med, som denna lättlagade morotssoppa:

Ingredienser:
1 liter vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 kg morötter
1 stor gul lök
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 timjan
1 krm svartpeppar
1 krm salt
1 dl färskpressad apelsinjuice (1-2 apelsiner)
1 dl grädde (går att byta ut mot havregrädde)

Koka upp vatten och buljong i en tjockbottnad kastrull. Skala morötter och lök och skiva i mindre bitar och tillsätt tillsammans med kryddor i kastrullen. Låt koka på medelhög värme ca 10 min eller tills dess morötterna nästan är helt mjuka. Mixa soppan slät och tillsätt därefter apelsinsaft och grädde.

Tunnbrödsrulle med färskost och gräslök är gott det med. Äta ensamt eller ta till soppan ovan. Bred på ett tjockt lager av färskost på tunnbröd och klipp över gräslök. Rulla ihop och plasta in och förvara i ryggsäck eller direkt i skidjackan.

 

22 Mar 2019