Hålla rent i köket är viktigt när man bakar

När man bakar mycket och ofta använder köket, så är det viktigt att alltid ha det städat på denna plats i hemmet. Det gäller så klart även om man lagar mycket mat och sånt. Ett rent kök, är ett måste, så att det inte blir osanitärt eller att man får in saker i sina kakor. I ett kök kan det dessutom gömma sig flera bakteriehärdar som inte syns med blotta ögat. Så det gäller att vara noga när man städar köket. En del saker bör göras rent varje dag.

Platser i köket du bör rengöra varje dag

Oavsett om du bakar eller inte så bör du göra rent på vissa platser i köket och det varje dag. Det är dels köksbänken. Där hamnar det mycket, det är allt från nycklar, smulor, post, väskor, mobilen och så vidare. En annan sak att göra rent varje dag är diskhon. Det samlas mycket smuts där, även om du använder diskmedel och diskar saker, så du bör skrubba hon med. En annan sak, som måste göras varje dag helst, är kökets golv. Det tappas både mat och annat kanske. Handdukar i köket är även det något du bör byta och tvätta, och det ofta! En sak många använder flera gånger per dag, det är kaffekokaren eller bryggaren och det är även en av de större bakteriehärdarna.

En annan sak du även ska byta ut ofta, det är disktrasan och disksvampen. En smutsig disksvamp eller -trasa gör inte rent utan sprider istället bakterier i köket så byt ut dem eller tvätta rent dem, ofta!

23 Feb 2018