Lära sig hlr!

Något jag inte lärt mig, men skulle vilja kunna är hlr. Det är viktigt att kunna har jag förstått och det borde vara fler som går en hlr utbildning. Läste på www.hjartgruppen.se att man kan gå en hlr utbildning hos dem och lära sig hlr och annat från riktiga läkare. Det är något jag funderar på att göra. Det är bra att kunna om man stöter på någon som råkat illa ut, om de fått plötsligt hjärtstopp eller så. Hjärtgruppen har även andra utbildningar som man kan gå, som första hjälpen. Även det är ju bra att kunna! Det är inte heller något jag lärt mig.

Kunskap ger trygghet

Genom att gå en hlr utbildning eller en kurs i första hjälpen så får man ju bra kunskaper. Det gör att man känner sig trygg med att använda dem om det skulle vara så att man måste. Många gånger är det kanske så att man gått en hlr för länge sen. Man minns inte allt och vågar därför inte hjälpa till om det händer något. Genom att fräscha upp kunskaperna hela tiden, så kommer man att vara trygg i att våga!

Ta en kurs du med!

Besök gärna www.hjartgruppen.se du med och se vad de har för olika kurser och utbildningar. Som sagt är det inte fel att gå båda utbildningarna och få dessa kunskaper till sig. Man få även lära sig att använda hjärtstartare och det är särskilt bra om man möter en med plötsligt hjärtstopp!

16 Jan 2018