Många hälsofördelar med att äta rödbetor

Rödbetor är inte bara gott, det är hälsosamt också! Rödbetor går att äta på en mängd olika sätt. Du kan koka dem, äta dem inlagda, eller dricka dem som juice. Läs skonhetsguidens test av rödbetsjuice. Det är inte fel att använda rödbetan oftare än vad du kanske gör nu.

Hälsofördelar du får av rödbetor

Rödbetan gör en massa bra saker så som att den kan ge sänkt blodtryck. Det beror på att den är rik på nitrat, som i kroppen görs om till kväveoxid. Det finns studier som visar att molekylen vidgar och får blodkärl att slappna av, vilket i sin tur bidrar till ett mer syrerikt blod. Så genom att äta mer rödbetor får du bättre cirkulation, lägre blodtryck, förbättrad prestationsförmåga, ämnesomsättning och muskelfunktion.

En annan bra sak med denna beta är att den minskar risken för hjärtsjukdomar. Sedan så är det bra för att få en bättre uthållighet. Många idrottare dricker rödbetsjuice när de vill prestera på topp.

Sedan så är det så att rödbetor de har mängder av antioxidanter som bland annat ger skydd mot hjärtsjukdomar och övervikt. Det finns forskning som visar på att rotfruktens färgämne betacyanin, kan ge skydd mot cancerframkallande ämnen. Äta mycket rödbeta är även bra för magen. Det då den innehåller mycket fibrer som är bra för tarmarna. Den minskar alltså risken för förstoppning, hemorrojder och inflammerade tarmfickor samt är bra för matsmältningen.

Så, se till att äta eller dricka mer rödbetor, så kommer din kropp att må mycket bättre.

28 Dec 2020