När hobbyn blir ens företag

När jag var en liten flicka så älskade jag att stå framför spisen och baka. Det gick inte en dag utan att jag testade nya recept, eller provade gamla recept jag fått av någon annan. Min mamma sade alltid till mig att jag kommer att bli en bagare när jag blir stor och tänk om hon hade vetat då hur rätt hon hade. När jag satsade på det här med att baka på heltid så blev jag först förvånad över hur lätt det var att hitta lediga lokaler. Sen blev jag också glatt överraskad över hur snabbt det gick att bygga upp en kundkrets som kom tillbaka. Men det hänger väl mer på att folk tycker att det är gott att äta det jag lagar. 

Min bästa smulpaj

100 gram smör
2 dl mjöl
1 dl havregryn
3 msk socker

Skär smöret i små bitar och arbeta ihop det med cirka hälften av mjölet. Tillsätt sedan socker och sedan resten av mjölet och havregryn. Degen ska vara lätt kladdig, men inte klibba fast i händer så tillsätt mjöl och havregryn med försiktighet. Denna pajdeg använder jag till många olika pajer och den godaste pajen jag gjort är med päron. Skiva päron i tunna skivor och lägg dem i ett snyggt mönster i formen. Täck sedan med pajdegen och grädda i ugn på 225 grader i cirka 15 minuter. Servera med vaniljsås, eller med glass. Den kommer att gå hem hos de flesta! Gillar du inte päron så ta dina favoritbär, eller en frukt du tycker om. 

26 Aug 2018