Snart dags för en massa cykelturer

Nu när det börjar bli finare väder så ser jag fram emot sommaren. Jag har skaffat mig en ny cykel precis, en elcykel. Att ge sig ut i den svenska sommarnaturen på cykel är något jag uppskattar mycket. Jag har inte kunnat göra det på ett bra tag, eftersom jag inte har ägt en cykel. Men så såg jag att de sålde elcyklar på Elcykelpunkten.se, så jag slog till! Jag har inte tidigare haft en elcykel, men när jag läste om dem så tyckte jag att en sådan skulle passa mig perfekt.

Kan ta mig var jag vill

Fördelen med en elcykel, är ju att den har en liten motor. Denna kan man sätta på om det är extra tungt att trampa. Det är om det kommer en jobbig backe eller skulle börja blåsa motvind eller så. Det tycker jag låter perfekt, för annars blir det ju gärna att man kliver av och går. Med en sån här cykel, så behöver man ju inte det.

Ta en cykelsemester?

För länge sedan var jag på cykelsemester på Gotland. Det är många år sedan, men det var kul och en upplevelse. Kanske man åter igen skulle göra det, men då ta med egen cykel. Den gången hyrde vi cyklar och kärror, och det var inga elcyklar utan vanliga. Kan tänka mig det är lite lättare att ha med sin elcykel och cykla runt på ön med. Då är det ju bara koppla på motorn när man är lite trött.

19 May 2018