Ta hand om ditt hjärta

Att ta hand om sitt hjärta, det kan handla om två saker. Det ena är i kärlek, det andra handlar om hälsa. Även om det är viktigt att ta hand om hjärtat i båda lägen, så vill jag idag skriva om vikten av att ha en bra hälsa för att hjärtat ska må bra. Om hjärtat inte mår bra kan man råka ut för sjukdomar och kanske även plötsligt hjärtstopp. Sker det, så kan man bara överleva om man har en hjärtstartare och någon som gör hlr. Hur kan man då på bästa sätt att undvika att hjärtat och kroppen ska må dåligt? Jo det är ganska enkelt, det är att ha rätt kost och motion  för då minskar du risken för att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar. 

Oavsett om du är ung eller gammal, så kan du påverka med livsstilsförändringar

Det spelar alltså ingen roll vad du har för ålder, en förändring kan alla göra. Ett plötsligt hjärtstopp kan nämligen drabba vem som helst, oavsett ålder och då är det snabbt fram med en hjärtstartare som gäller, annars riskerar personen att inte klara sig. Ett stillasittande liv och dålig kost kan leda till övervikt samt att många riskerar även att till slut drabbas av olika hjärt- eller kärlsjukdomar.  Det är den sjukdom som är vanligast i Sverige.

Så se till att göra en förändring i din livsstil. En annan sak som är bra är även att lära sig hlr och använda en hjärtstartare, i fall det skulle behövas ändå.

 

 

18 Mar 2018