Tapas - Perfekt LCHF

Säger man dietmat, tror alla det är trista och tråkiga rårivna rotfrukter, vilket är långt från sanningen. Det är synd när det finns så mycket rolig mat som är just det, rolig, god och välsmakande. Att äta LCHF som dietmat är inte det minsta tråkigt. Tvärtom. LCHF innebär kort och gott att äta allt som är gott, utom kolhydrater och kolhydrater finns i allt som kommer ur spannmål, som bröd, spagetti och ris. Uteslut allt det så äter du LCHF. Exempel på bra LCHF mat är tapas, det finns många bra tapasrestauranger i Stockholm där man kan äta, om man vill äta ute.

Ät allt och gå ner i vikt

Med LCHF kan människor gå ner i vikt utan att svälta vilket var tack vare introduceringen av LCHF. Det var för bra för att vara sant, ändå var det sant. Många blev förvånade över resultaten och många misstrodde dem, utom diabetikerna som märkte att de fick bättre blodsockervärden. Förstår man vad som göder fettcellerna i kroppen förstår man också vad som kan stoppa dem. Som att sluta äta spannmål, som bildar socker i kroppen, som i sin tur bildar fettceller i kroppen. Vi kakmonster mår också bra av att växla över till LCHF ibland, även om vi inte har diabetes.

Äta och må bra

Att inte äta spannmål, och kolhydrater är inte svårt. Det är bara att äta på ett annat sätt och ändå få i sig alla nyttigheter. Det gäller bara att undvika allt som bildar socker, och som du vet är socker inte bra för din kropp. Man bygger sin kropp med andra byggstenar som inte bildar socker i din kropp. Här gäller det att äta mer av det nyttiga fettet, och mindre av sockret. Det är bland annat det du äter när du äter tapas.

3 Aug 2017